Závitky starého Cibuliara

Autor receptu: mnamnam

Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale robím podľa receptov hovädzie aj bravčové mäso.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme plnku. Olúpanú cibuľu nadrobno nakrájame, zmiešame so strúhankou, na malé kocky nakrájanou šunkou a horčicou.
  2. Plátky mäsa z oboch strán naklepeme, potrieme pripravenou plnkou, zrolujeme a obtočíme kuchynskou niťou. Povrch posolíme, posypeme nahrubo mletými koreninami a ešte obalíme v hladkej múke.
  3. Opečieme na panvici v rozohriatom oleji. Podlejeme vodou, alebo vývarom a dusíme. Počas dusenia závitky obrátime a znovu podlejeme. Nakoniec zmiešame lyžičku masla s lyžicou hladkej múky a šťavu týmto zahustíme. Krátko povaríme a dochutíme soľou. Prílohy: zemiakové hranolky, ryža, cestoviny.