Slaný závin
Závin so žeruchovým pestom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Nasekanú žeruchu a petržlenovú vňať najemno rozmixujeme spolu s olivovým olejom, pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na dva pláty. Potrieme pripraveným pestom, asi 2 cm okraj cesta necháme voľný, aby sa cesto lepšie rolovalo. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a naplnené cesto zrolujeme.
- Záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme posypať sezamom, makom alebo rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
|