Zasnežené srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Tento recept patrí u nás už roky k vianočnej tradícii.
30 porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, oriešky, soľ, žĺtka a maslo pokrájané na kúsky. Rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do mikroténového sáčka a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Ja vypracovávam cesto pomocou jednorázových gum. rukavíc na ktoré sa tak nelepí ako na ruky. Okrem toho sa dajú použiť aj niekoľkokrát.
- Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme srdiečka.
- V polovici srdiečok vykrojíme ešte aj malé srdiečko. Bielok trochu prešľaháme vidličkou a pomocou štetca ním potrieme srdiečka s otvorom. Ihneď namočíme do kryštálového cukru. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upešieme.
- Po vychladnutí spájame plné srdiečko so srdiečkom s otvorom malinovým(alebo iným) džemom.
- Zvyknem robiť dvojitú dávku a okrem srdiečok robím aj rohlíčky obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru.