Zasnežené srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Tento recept patrí u nás už roky k vianočnej tradícii.

30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, oriešky, soľ, žĺtka a maslo pokrájané na kúsky. Rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do mikroténového sáčka a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Ja vypracovávam cesto pomocou jednorázových gum. rukavíc na ktoré sa tak nelepí ako na ruky. Okrem toho sa dajú použiť aj niekoľkokrát.
  2. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme srdiečka.
  3. V polovici srdiečok vykrojíme ešte aj malé srdiečko. Bielok trochu prešľaháme vidličkou a pomocou štetca ním potrieme srdiečka s otvorom. Ihneď namočíme do kryštálového cukru. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upešieme.
  4. Po vychladnutí spájame plné srdiečko so srdiečkom s otvorom malinovým(alebo iným) džemom.
  5. Zvyknem robiť dvojitú dávku a okrem srdiečok robím aj rohlíčky obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru.