Zapekaný karfiol s bešamelom
Autor receptu: soncya
Ľahké a rýchle jedlo, vhodné najmä na tieto horúce dni.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol si dáme do osolenej studenej vody a po zovretí ho necháme 5 minút variť.
- Do kastrólika si dáme olej, maslo a po zahriatí pridáme hladkú múku a spravíme voňavú zápražku. Keď je opražená vlejeme do nej hrnček vlažnej vody v ktorej sme rozmrvili kocku bujónu a hrnček mlieka. Necháme prejsť varom, mlieko máme stále po ruke, riedime s ním bešamel, musí byť redší. Keď je povarený, pridáme soľ, čierne mleté korenie, pretlačený strúčik cesnaku a trojuholníček syra, ktorý roztopíme v bešameli.
- Do zapekacej misy, ktorú sme vymazali maslom poukladáme predvarený karfiol rozobratý na ružičky, prelejeme bešamelom a posypeme postrúhaným parmezánom. Dáme upiecť na 25 minút na 180 stupňov s ohrevom hore aj dole.
Podávame s uvarenými novými zemiačikmi.
Dobrú chuť vám prajem.