Zapekané tuniakové cestoviny
Autor receptu: matus113
Ešte o kúsok vylepšené cestoviny
4 porcie |
40 minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup
- Dáme si uvariť vodu, ktorú osolíme a pridáme trochu oleja. Do zlatista si osmažíme cibuľku na oleji. Pripravíme si mozarellu, olivy, rajčiny a tuniak v rastlinnom oleji.
- Na osmaženú cibuľku pridáme tuniaky, olivy a rajčiny. Osolíme, okoreníme a pridáme troška bazalky. Keď vidíme, že sú rajčinky osmažené pridáme aj nakrájanú mozarellu a ďalej ešte presmažíme. Keď sa nám mozarella rozpustí, omáčku máme hotovú a dáme odstáť.
- Keď voda zovrie pridáme cestoviny, ktoré necháme variť. Priebežne ich ochutnávame. Keď sú cestoviny hotové, tak ich scedíme a nasypeme do zapekacej misy, navrch pridáme pripravenú zmes.
- Polejeme smotanou na varenie, posypeme parmezánom a premiešame. Dáme piecť na 170 stupňov na 15-20 minút.