Zapekané filé s bylinkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a žĺtkom. Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme ho a odložíme do tepla.
  2. Pripravíme si omáčku: do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, koreníma zahustíme zásmažkou. Premiešame a krátko povaríme. Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 – 10 minút do vyhriatej rúry.
  3. Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.