Zapečená bageta s praženicou
Autor receptu: bobox
"Čo na raňajky?" - asi častá otázka v každej domácnosti. Hlavne keď naše ratolesti nad
všetkým ohŕňajú nosom. Nič prevratné Vám neprinášam ale chutí to dobre a aj na pohľad
je to vcelku pekné. Neuvádzam presný pomer ingrediencií - to je na každom z nás, koľko
čoho.
10 minút príprava |
4-5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vajec a mladej cibuľky urobíme praženicu. Bagetu alebo žemľu pozdľžne prekrojíme (môžeme použiť aj toastový chlebík alebo akýkoľvek chlebík). Na bagetu uložíme šunku, papriku nakrájanú podľa vlastnej vôle, prekryjeme plátkom syra- môže byť aj strúhaný.
Nakoniec na to všetko pridáme praženicu, posypeme mletou červenou paprikou a nasekanou vňaťou z cibuľky (môže byť aj pažítka) . Takto pripravenú bagetu dáme na pár minút zapiecť pod gril - mne sa osvedčila mikrovlnná rúra s grilom. Podávame s akoukoľvek zeleninou. Dobrú chuť.