Zapaprikovaný bôčik (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Na tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil
skvelú fintu, ako stále nezoškrabávať tú skvelú paprikovú nátierku z povrchu bôčika...
20 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Bôčik dáme do vriacej vody, pridáme cesnak, soľ, bobkový list a varíme do mäkka, ten kilový som varila 75 minút.
- No a teraz prichádza tá jednoduchá finta. Uvarený bôčik pokrájame na plátky, cesnak pretlačíme, pridáme vývar z bôčika, papriku soľ, korenie a vymiešame hustú pastu, ktorú natrieme na pokrájaný bôčik. Tak budeme mať pri každom súste v ústach dostatok tej fantastickej pálivej pasty.
- Ešte si k tomu upečieme moje obľúbené tmavé pečivo...
- Zabudnime na chvíľu na diétu a doprajme si. Toto čudné babie leto priam láka na takéto pochúťky :-)