Zapaprikovaný bôčik (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Na tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil skvelú fintu, ako stále nezoškrabávať tú skvelú paprikovú nátierku z povrchu bôčika...

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bôčik dáme do vriacej vody, pridáme cesnak, soľ, bobkový list a varíme do mäkka, ten kilový som varila 75 minút.
  2. No a teraz prichádza tá jednoduchá finta. Uvarený bôčik pokrájame na plátky, cesnak pretlačíme, pridáme vývar z bôčika, papriku soľ, korenie a vymiešame hustú pastu, ktorú natrieme na pokrájaný bôčik. Tak budeme mať pri každom súste v ústach dostatok tej fantastickej pálivej pasty.
  3. Ešte si k tomu upečieme moje obľúbené tmavé pečivo...
  4. Zabudnime na chvíľu na diétu a doprajme si. Toto čudné babie leto priam láka na takéto pochúťky :-)