Zákusok Štedrák (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Na spôsob kysnutého.
60 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup- Najsamprv treba si očistíť jablká,nakrájať na kocky ,podľiať trochou vody,pridať cukor a rozvariť.
- Kým sa jablka varia,pripravíme si cesto.Zhnetieme suroviny a rozkrojíme na polovicu.jednú polku vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom ho upečieme.
- Pripravíme si plnky.mak zaparíme vriacou vodou,pridáme cukor,orechy a maslo a zmiešame.Z troch bielkov vyšľaháme sneh
- a pridáme k maku.Zamiešame.
- Tvarohovú plnku si pripravíme tak,že vajcia,cukre a maslo vyšľaháme.Do vyšľahaného pridáme tvaroh a zl.klas a zamiešame.
- Druhé cesto vyvaľkáme,upožíme na pomastený plech,naň rozotrieme makovú plnku,
- na makovú plnku vylejeme tvaroh a rovnomerne rozotrieme.Upečieme na 180 °C asi 35-40 min.Po upečení necháme koláč prechladnúť.
- Kým sa koláč chladí do jablk pridáme zl.klas ,
- vanilkový cukor a škoricu a uvaríme.
- jablkový puding vylejeme na upečený koláč,rozotrieme
- a na jablká položíme upečený čistý plat.jemne zatlačíme a pocukrujeme pr.cukrom.
- Po vychladení pokrájame.
- Dobrú chuť.
|