Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým z makovej hmoty narežeme pásiky asi 3,5 x 15 cm. Keď je chrbát upečený, opatrne naň priložíme makovú hmotu a formujeme ju pozdĺž chrbta.
  2. Takto obalený chrbát opečieme na spenenom masle. Porciujeme filetky vo veľkosti 3–4 cm. Servírujeme s krémom z ružičkového kelu (opečeného na masle a slaninke a po vychladnutí zmixovaného s kyslou smotanou) a palacinkovou tortičkou (tri vrstvy palaciniek natieraných husacou pečeňou a vykrojených do kruhu).
  3. Krusta z modrého maku: mak a pomarančový džús 15 minút povaríme. Orechy skaramelizujeme, posekáme nadrobno a pridáme k maku. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem masla a dobre zamiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na hrúbku 4–5 mm. Odložíme do chladu.