Zajačí chrbát s hlivou v zemiakovom župane
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- Zajačí chrbát odblaníme, nožom spravíme pozdĺžne rezy a zľahka naklepeme. Hlivy nasekáme nadrobno a krátko urestujeme na panvici s trochou masla.
- Hlivy necháme mierne vychladnúť a uložíme na pripravené filety. Osolíme, okoreníme a opatrne zvinieme. Zemiaky očistíme a pomocou strúhadla nastrúhame na dlhšie špagety.
- Zajačie filé obalíme a pomaly na panvici opekáme dozlata. Opečené vložíme do rúry rozohriatej na 160 °C a dopečieme.
- Zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, krátko povaríme v osolenej vode a hneď schladíme. Na panvicu dáme maslo, zeleninu krátko podusíme, zalejeme smotanou a pomaly zredukujeme. Mierne osolíme.
|