Záhorácke kapustníky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme droždie, cukor, soľ, múku, masť, vajce, premiešame a necháme podkysnúť.
  2. Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú kapustu, osolíme a dusíme takmer domäkka. Slaninu nakrájame na malé kocky, orestujeme ich a zamiešame do kapusty. Dusíme ďalej, kým sa nevyparí voda, ktorú suroviny pustili.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku tri centimetre. Nakrájame z neho štvorce a do ich stredu dáme zmes z kapusty a slaniny. Zabalíme ako buchtičky. Poukladáme ich na pomastený plech a pečieme dozlatista na 160 stupňoch.