Záhorácke kapustníky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
25-30 minút na 160 °C |
Postup- Cesto: Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme droždie, cukor, soľ, múku, masť, vajce, premiešame a necháme podkysnúť.
- Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú kapustu, osolíme a dusíme takmer domäkka. Slaninu nakrájame na malé kocky, orestujeme ich a zamiešame do kapusty. Dusíme ďalej, kým sa nevyparí voda, ktorú suroviny pustili.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku tri centimetre. Nakrájame z neho štvorce a do ich stredu dáme zmes z kapusty a slaniny. Zabalíme ako buchtičky. Poukladáme ich na pomastený plech a pečieme dozlatista na 160 stupňoch.
|