Zabíjačkový tanier v letných šatách
Autor receptu: izabella929
Mnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo.. mne sa to nezdalo...skvele
chuť doladil hlávkový šalát a čerstvo oberané ríbezle...ako to chutí...skvele..dopĺňa ho
dobre vyšľahaná ľahučká zemiaková kaša...
4 porcie |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Včera mi farmár priniesol domáce výrobky...takže jaternica aj klobáska úplne čerstvá..ani som ich nemrazila, lebo také boli chutné, že som sa rozhodla dnes upiecť niečo z toho a kombinovať so sezónnymi produktami..na panvicu som dala jaternicu a úplne na malom plyne sa pomaly piekla viac ako pol hodinu...pokiaľ sa jaternica iba zohrievala, dala som uvariť domácu klobásku neúdenú do rajnice...pre pečením ju vždy najprv uvarím...uvarenú som pridala k jaternici na panvicu a spolu sa piekli a preberali si chute..pokiaľ sa všetko pieklo, ošúpala som si zemiaky a v osolenej vode uvarila do mäkka...uvarené zemiaky som popučila a poriadne vyšľahala s teplým mliekom,,,napokon som pridala kúsok masla a spolu ešte raz vyšľahala..nazbierala som si na záhrade hlávkový šalát, ktorý som poriadne umyla a podávala ako prílohu k hotovému jedlu...na tanier som uložila jaternicu a klobásky...uložila som listy šalátu a na listy som lyžicou naberala kôpky zemiakovej kaše a upravila...ozdobila práve dozrievanými ríbezľami...dobrú chuť...