Wiliamsovky zo zemiakov (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Prekvapte svojich hostí na grilovačke alebo na Veľkú noc
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiakovú kašu pripravíme obvyklým spôsobom: uvarené nakrájané a osolené zemiaky popučíme, pridáme kúsok masla a trocha mlieka, metličkou vymiešame do požadovanej konzistencie. Tu je lepšie, ak bude kaša hustejšia. Necháme aspoň hodinu vychladnúť a odpariť. Ja som teraz miesto masla pridala kúsok bryndze, ktorá mi strašila v chladničke.
- Na panvici s trochou oleja pomaly opražíme strúhanku a kúsky surových špagiet, ktoré potom zapichneme "hruškám" ako stonky. Z vychladnutej kaše formujeme menšie hruštičky, obalíme ich v opraženej strúhanke, zastokneme stonky a klinčeky zasa na širší koniec hrušiek.
- podávame teplé k mäsu, šalátu alebo aj samotné s nejakým dipom. Nastudeno sa dajú prerezať po dĺžke a povedzme naplniť farebnou penou či šalátom. Fantázii sa medze ani tu nekladú. Potrebujete len trochu výtvarnej zručnosti:-)