Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Dnes som mal menej času tak som urobil rýchlejší obed.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku som umyl a osušil.
  2. Potom som ju rozklepal jemne tak aby susedia počuli, že budu rezne. Rezne som osolil okorenil čerstvo zomletím korením a posypal práškovým cesnakom. Nech sú pripravene.
  3. Na toto používam samotne bielky. No zmizli z chladničky. Tak som musel musel rozbiť vajcia, ktoré som nechal zohriať na kuchynskú teplotu, aby sa dali vyšľahať. Do nádoby som dal 3 bielky, 3PL vody a soľ. Na každý bielok lyžica vody. Vyšľahal som to do hustej peny, ktorá pekne držala tvar. Kedže mi ostali žĺtky, tak som ich tam tichučko zamiešal. No nemusia sa tam dať.
  4. Na sporák som dal zohriať olej na vysmážanie. Do jednej nádoby som dal hladkú múku a do druhej vyšľahané bielka. Rezne som dal ako prvé do múky. Potom do bielka a napokon smažiť na panvicu do horúceho oleja.
  5. Keď sa rezne smažili, tak som v hrnci urobil ryžu. Ta z predchádzajúceho dňa ostala. Do hrnca som dal 2Pl oleja a ryžu zohrial.
  6. Do nej som použil gazdovsky jogurt biely a ananásové kocky.
  7. Ryža už bola horúca tak som dal do nej jogurt a ananás. Nechal to prejsť chvíľu varom a sladká ryža je hotová. Nechal som ju trochu vychladnúť.
  8. Pri tom som vysmážal mäso. To som dával na servítky nech vysajú olej. Išlo to rýchlo. Tak a idem servírovať. Rezeň som prerezal aby ste nevideli aký bol veľký ako tanier. S tým obalom to zväčšilo objem. K tomu som dal sladkú ryžu a ide sa obedovať. Je to ohromné a rýchle. Robím takto aj kuracie prsia. Tak želám dobrú chuť!