Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Výprážané rezne robievame maximálne 3x v roku...ale keď ich robím , musia byť z vnútra
mäkučké a zvonka chrumkavé...tieto dnešné som robila v dvojakom obale...najprv v
kukuričnej múke a potom ešte v strúhanke...sú veľmi chutné...
50 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Neudávam množstvo surovín, lebo to závisí, koľko rezňov sa robí...bravčové pliecko som pokrájala na rezne..
- vyklepala, osolila miba z jednej strany a keď ich ukladám na seba, tak neosolenou plochou a tým sa osolí aj druhá strana..taktiež posypala mletým čiernym korením a potrela smotanou...tiež iba z jednej strany a ukladala na seba nepotretou plochou.
- uložila do chladničky na pol hodinu..
- pokiaľ rezy oddychovali, očistila som si zemiaky,umyla, pokrájala a dala variť v osolenej vode..
- uvarené scedila, pridala som k nim smotanu a vyšľahala na kašu...
- vybrala som z chladničky rezne a pripravila suroviny na obaľovanie...vajcia som rozbila a pridala som k nim za lyžicu smotany...kukuričnú múku na obaľovanie a strúhanku...
- rezeň je ešte mokrý od smotany, takže som ho obalila v kukuričnej múke...potom som ho dala do vajca..
- a z vajca rovno do strúhanky...
- všetky rezne obalené..
- pripravila som si na panvicu bravčovú masť, pridala k nej olej a zohriala...rezne som vložila do horúcej masti, znížila trošku plyn a zakryla pokrievkou...po celý čas som ich vyprážala zakryté...takže sú tak úžasne chrumkavé a dobre prepečené a veľmi chutné..
- Všetky rezne vypražené...ukladala som ich na serítku, aby popili olej a nechala odkryté, aby boli chrumkavé...
- na tanier som uložila zemiakovú kašu, výpražaný rezeň a podávala som k nemu zaváranú kápiu...prajem dobrú chuť...