Vyprážaný syr
Vyprážaný čerstvý syr so zelerovou „tatarkou“
Autor receptu: redakcia
Postup- Zeler ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky, prípadne
nastrúhame na strúhadle, trošku osolíme, premiešame
a necháme postáť 30 minút, kým pustí
vodu.
- Potom zeler vyžmýkame, dáme do čistej misky,
zmiešame s majonézou, kyslou smotanou
a údenou jalapeño salsou. Dochutíme soľou
a korením podľa chuti.
- Strúhanky zmiešame. Syr nakrájame na 4 porcie a obalíme ako v klasickom trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Vypražíme pomaly v oleji dozlata.
- Na vypražený syr uložíme zelerovú
„tatarku“, pridáme na kocky nakrájané kysléé
uhorky, najemno nakrájanú pažítku a ozdobíme
bylinkami. Podávame
s varenými zemiakmi
s maslom a s pažítkou.
|