Vyprážanie bez použitia vajec (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tento recept je určený predovšetkým pre tých, ktorí ako aj ja hľadajú spôsob, ako vypražiť potraviny bez použitia vajíčka, alebo aj pre tých, ktorí by radi skúsili pripraviť vyprážané jedlo inak než je všeobecne zvykom. Popisujem to vcelku podrobne hlavne preto, aby bolo vidno, že takéto vyprážanie sa v jednotlivých štádiách konzistenciou surovín veľmi nelíši od klasickej prípravy v trojobale. Návod som našla v komentári užívateľa na vegánskom fóre.

Postup

  1. Do misiek prichystáme vodu a múku...
  2. Surovinu určenú na vyprážanie najskôr namáčame (alebo potrieme namočeným štetcom), necháme okvapkať a následne obalíme v múke. Necháme pár minút postáť, nech sa múka dobre prilepí.
  3. Medzitým prichystáme smotanu a zmes strúhanky, soli a korenia.
  4. Surovinu obalenú v múke zrýchla namočíme z oboch strán v smotane a obalíme v strúhanke.
  5. Na panvici rozhorúčime olej a vypražíme.