Vyprážané ryžové krokety

Autor receptu: mecom

Komerčný recept

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji zľahka orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na hrubo nasekané paradajky, dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne malým množstvom cukru a necháme krátko povariť. Hotovú omáčku prepasírujeme a dáme vychladnúť.
  2. Ryžu nasypeme do 500 ml osolenej vriacej vody a na miernom ohni uvaríme. Ryža musí mať lepkavú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do chladnúcej ryže vmiešame šafran rozpustený v dvoch lyžiciach horúcej vody, maslo a vajce. Šunku a syr si nakrájame na kocky.
  3. Na vlhkú dlaň si položíme primerané množstvo ryžovej hmoty, do stredu vložíme šunku a syr a vytvarujeme guľky veľkosti mandarínky. Obalíme ich v múke, vajíčku a strúhanke a ihneď vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.