Vyprážané rezne z bravčovej panenky
Autor receptu: shukvacik
Vyprážané rezne z bravčovej
panenky ? Chutnejšie mäso na rezne
nepoznám, drahšie ale lahodné,
rozplývajú sa na jazyku :-P
5-10 porcií |
15 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na minimálne 150 g pláty.
- Mäso jemne naklepeme nožom, osolíme a mierne okoreníme s každej strany.
- Vymiešame vajcia so smotanou, pridáme trocha múky a soľ ( take jemné cestičko ).
- Rezne obalime v múke, v cestičku a nakoniec v strúhanke.
- Vyprážame na horúcej bravčovéj masti, štyri až šesť minút s každej strany.
- Prajem Vám Dobrú chuť :-) ako prílohu si dáme zemiakový šalát, zemiakovú kašu alebo ako ja len obyčajný domáci chlieb s maslom paradajkou a kyslou uhorku...