Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Môj priateľ miluje kuracie prsia, tentokrát som mu pripravila z nich rezne ochutené cesnakom , ktoré som obalila v cestíčku ochutenom tiež cesnakom, žiadne iné koreniny a chutili vynikajúco. Jednoduché rýchle a výborné :-)

4
porcie
15 minút
príprava
5 + 5 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou kuchynskou utierkou.
  2. Pokrájala som ich na rezne, osolila a potrela prelisovaným cesnakom.
  3. Do plochej misy som rozklepla vajcia, pridala som soľ a prelisovaný cesnak.
  4. Priliala som sladkú smotanu,...
  5. ...a kypriaci prášok, cestíčko bude od smotany jemnejšie a od kypriaceho prášku krásne nadýchané.
  6. Všetko som spolu vyšľahala, pridala som múku ...
  7. ...a vymiešala do hladkého cestíčka takej hustoty, asi ako zvyknem robiť na hustejšie liate cesto, tak aby nestekalo z rezňov.
  8. Pripravené rezne som z oboch strán obalila v cesnakovom cestíčku.
  9. V panvici som na strednom plameni rozohriala domácu bravčovú masť,...
  10. ...ked už bola dostatočne rozpálená /nesmie sa z nej dymiť, len sa nad ňou od tepla zahreje ruka na skúšku, aby sa rezne pri vyprážaní nespálili a stihli sa sa správne prepiecť/, vložila som obalené rezne, vypražila som ich do zlato-hnedej farby z jednej strany asi 4 - 5 minút,....
  11. ...rezne som pomocou drevenej špachtle obrátila a vypražila som ich aj z druhej strany.
  12. Na záver som ešte vypražila do zlato-hneda i zvyšok cestíčka tzv. "vakárku" /vyškriabaný zvyšok cestíčka z obaľovacej misy/, po ktorej sa ideme obaja utĺcť :-)
  13. Vypražený kurací rezeň som dala na tanier a...
  14. ...postupne som ukladala na tanier i ostatné rezne a "vakárku".
  15. Podávala som ich horúce so zemiakovým pyré, sebe som vybrala trošku chrumkavejší, k tomu som podávala domáce nakladané pikantné sladko-kyslé uhorky zvlášť v miske a dobre vychladený orosený Pilsner Urquell, dobre sa šmýkal dole hrdlom. Tieto rezne som vôbec nekorenila inými koreninami, neboli ako zemiakové placky, ale krásne nadýchané a výrazne cesnakové, veľmi rýchlo sa minuli, na večeru nezostali :D, i ked môžu byť vynikajúce aj za studena. Bola som veľmi pochválená za túto malú zmenu a najväčšou pochvalou bolo, že už na obed boli preč :-)))