Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Môj priateľ miluje kuracie prsia, tentokrát som mu pripravila z nich rezne ochutené
cesnakom , ktoré som obalila v cestíčku ochutenom tiež cesnakom, žiadne iné koreniny a
chutili vynikajúco.
Jednoduché rýchle a výborné :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
5 + 5 minút na 80 - 90 °C |
Postup
- Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou kuchynskou utierkou.
- Pokrájala som ich na rezne, osolila a potrela prelisovaným cesnakom.
- Do plochej misy som rozklepla vajcia, pridala som soľ a prelisovaný cesnak.
- Priliala som sladkú smotanu,...
- ...a kypriaci prášok, cestíčko bude od smotany jemnejšie a od kypriaceho prášku krásne nadýchané.
- Všetko som spolu vyšľahala, pridala som múku ...
- ...a vymiešala do hladkého cestíčka takej hustoty, asi ako zvyknem robiť na hustejšie liate cesto, tak aby nestekalo z rezňov.
- Pripravené rezne som z oboch strán obalila v cesnakovom cestíčku.
- V panvici som na strednom plameni rozohriala domácu bravčovú masť,...
- ...ked už bola dostatočne rozpálená /nesmie sa z nej dymiť, len sa nad ňou od tepla zahreje ruka na skúšku, aby sa rezne pri vyprážaní nespálili a stihli sa sa správne prepiecť/, vložila som obalené rezne, vypražila som ich do zlato-hnedej farby z jednej strany asi 4 - 5 minút,....
- ...rezne som pomocou drevenej špachtle obrátila a vypražila som ich aj z druhej strany.
- Na záver som ešte vypražila do zlato-hneda i zvyšok cestíčka tzv. "vakárku" /vyškriabaný zvyšok cestíčka z obaľovacej misy/, po ktorej sa ideme obaja utĺcť :-)
- Vypražený kurací rezeň som dala na tanier a...
- ...postupne som ukladala na tanier i ostatné rezne a "vakárku".
- Podávala som ich horúce so zemiakovým pyré, sebe som vybrala trošku chrumkavejší, k tomu som podávala domáce nakladané pikantné sladko-kyslé uhorky zvlášť v miske a dobre vychladený orosený Pilsner Urquell, dobre sa šmýkal dole hrdlom.
Tieto rezne som vôbec nekorenila inými koreninami, neboli ako zemiakové placky, ale krásne nadýchané a výrazne cesnakové, veľmi rýchlo sa minuli, na večeru nezostali :D, i ked môžu byť vynikajúce aj za studena. Bola som veľmi pochválená za túto malú zmenu a najväčšou pochvalou bolo, že už na obed boli preč :-)))