Vyprážané kuracie prsia v jogurte

Autor receptu: hanina

Tento recept mám už dlho, ale neviem od koho. Robím ho vždy vtedy, keď na obed očakávam viacej ľudí, pretože si mäso treba pripraviť 24 hodín vopred. Ďaľšou výhodou je, že je možné odobrať z marinády len toľko kúskov, koľko potrebujem. Zvyšné vydržia ďaľší deň-dva v chladničke, takže obed je vždy čerstvý. Je to jednoduchý, nenáročný / na čas/ recept, ale výsledok je super.

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie presia prerezať, naklepať.
  2. V jogurte rozmiešať 3 vajíčka, rozotretý cesnak, soľa 3 PL solamylu. Prsia namáčať v marináde a ukladať do misky. Zvyšnou marinádou zaliať a dať na 24 hodín do chladničky.
  3. Na druhý deň jemne obaliť v strúhanke a vyprážať na horúcom oleji. Podávať s ryžou.