Vyprážaná bravčová pečeň
Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Autor receptu: redakcia
Postup- Pečeň pred spracovaním namočíme do mlieka, ktoré
vytiahne horkosť a zjemní chuť, nikdy ju nesolíme
vopred, ale až tesne pred vyprážaním.
- Bylinková krusta: Odoberieme trochu strúhanky, pridáme k nej nasekané bylinky, trochu osolíme a s pomocou robota poriadne rozmixujeme najemno. Bylinky sa
spoja so strúhankou, vznikne pekná zelená zmes.
- Pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne –
okraje narežeme. Veľmi mierne ich osolíme, obalíme v
múke, vajci rozšľahanom so soľou a s mliekom, strúhanke a v horúcej masti alebo oleji vyprážame približne 5 minút.
Vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Potom ich obalíme v bylinkovej zmesi. Ako príloha sa hodí batatové pyré.
|