Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive

Autor receptu: redakcia

Varenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj nám storaké svetlé, tmavé, pšeničné, sladové, ovocné... moky dávajú sto možností, ako navariť rovnako, a predsa inak.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná nasolíme a okoreníme. Očistený zázvor nastrúhame najemno, pridáme citrónovú šťavu a pivo.
  2. Do nálevu dáme na noc v chladničke vyzrieť kuracie stehná. Takto pripravené ich môžeme grilovať.
  3. Poznámka: Pozor na ostrú pahrebu na grile, pivo obsahuje dosť cukru, a ten by mohol pri vysokej teplote horieť a pridať jedlu horkú príchuť.