Východniarske beliše s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Z malého množstva teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Z múky, vlažného mlieka a vykysnutého kvásku pripravíme vláčne cesto, ktoré pomúčime a pod utierkou na teplom mieste necháme vykysnúť.


  2. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre a rozrežeme na štvorce. Do stredu štvorcov vložíme udusenú kyslú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky ešte trochu rozvaľkáme a necháme podkysnúť.


  3. Plnka: Na bravčovej masti domäkka podusíme kyslú kapustu, ktorú ochutíme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Bochníčky pečieme z oboch strán na rozohriatej kuchynskej platni (panvici). Upečené „bochníčky“ potierame roztopeným maslom. Podávame teplé, s kyslým mliekom či so žinčicou.
  4. Vareškov tip: Toto jednoduché jedlo má viacero regionálnych podôb. Líšia sa najmä náplňou, recepty na ich prípravu nájdete aj v tomto magazíne.