Východniarske beliše s kapustou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
Z malého množstva teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Z múky, vlažného mlieka a vykysnutého kvásku pripravíme vláčne cesto, ktoré pomúčime a pod utierkou na teplom mieste necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre a rozrežeme na štvorce. Do stredu štvorcov vložíme udusenú kyslú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky ešte trochu rozvaľkáme a necháme podkysnúť.
Plnka: Na bravčovej masti domäkka podusíme kyslú kapustu, ktorú ochutíme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Bochníčky pečieme z oboch strán na rozohriatej kuchynskej platni (panvici). Upečené „bochníčky“ potierame roztopeným maslom. Podávame teplé, s kyslým mliekom či so žinčicou.- Vareškov tip: Toto jednoduché jedlo má viacero regionálnych podôb. Líšia sa najmä náplňou, recepty na ich prípravu nájdete aj v tomto magazíne.
|