Výborný chlieb z domácej pekárničky
Autor receptu: majkabajka
Máme doma domácu pekáreň, z ktorej sa veľmi teším. Zo začiatku som však mala problém
nájsť dobrý recept na chlebík, ktorý by bol chutný, vláčny a príliš sa nemrvil. Po viacerých
pokusoch som si "vytitrovala" ten správny pomer surovín a takýto nám veľmi chutí.
Dúfam, že bude aj vám :)
14 porcií |
5 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Do nádoby domácej pekárne nalejeme vlažnú vodu a pridáme múku. Veľmi dobré skúsenosti mám s múkami pre domáce pekárne, ktoré vyrába Mlyn Trenčan s.r.o., kupujem ich bežne napr. v Kauflande.
- Na múku pridáme otruby, droždie a v šupke uvarené a pretlačené zemiaky. Neodporúčam dávať viac, ako 150 g zemiakov, aby chlebík nebol až príliš vláčny a zle sa potom krája. Navrch dáme soľ.
- Pečieme na programe klasik, kôrka stredne upečená (medium). Po zaznení zvukového signálu na pridanie surovín pridáme k cestu rascu a ľanové semienka, resp. ďalšie semená podľa chutí (slnečnicové, tekvicové a pod.).
- Po upečení necháme chlebík cca 10 min v nádobe a následne ho vyklopíme a necháme vychladnúť. Verím, že vám bude chutiť rovnako, ako nám :)