Výborný chlieb z domácej pekárničky

Autor receptu: majkabajka

Máme doma domácu pekáreň, z ktorej sa veľmi teším. Zo začiatku som však mala problém nájsť dobrý recept na chlebík, ktorý by bol chutný, vláčny a príliš sa nemrvil. Po viacerých pokusoch som si "vytitrovala" ten správny pomer surovín a takýto nám veľmi chutí. Dúfam, že bude aj vám :)

14
porcií
5 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do nádoby domácej pekárne nalejeme vlažnú vodu a pridáme múku. Veľmi dobré skúsenosti mám s múkami pre domáce pekárne, ktoré vyrába Mlyn Trenčan s.r.o., kupujem ich bežne napr. v Kauflande.
  2. Na múku pridáme otruby, droždie a v šupke uvarené a pretlačené zemiaky. Neodporúčam dávať viac, ako 150 g zemiakov, aby chlebík nebol až príliš vláčny a zle sa potom krája. Navrch dáme soľ.
  3. Pečieme na programe klasik, kôrka stredne upečená (medium). Po zaznení zvukového signálu na pridanie surovín pridáme k cestu rascu a ľanové semienka, resp. ďalšie semená podľa chutí (slnečnicové, tekvicové a pod.).
  4. Po upečení necháme chlebík cca 10 min v nádobe a následne ho vyklopíme a necháme vychladnúť. Verím, že vám bude chutiť rovnako, ako nám :)