Volské oko so zelenou šošovicou

Autor receptu: daniella9

Strukoviny, strukoviny, strukoviny....:-)

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a jemne osmahneme, pridáme cesnak pokrájaný na plátky, a čierne mleté korenie, chvíľku restujeme.
  2. Sošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca a chvíľu restujeme a stále miešame.
  3. Zalejeme 3x násobným množstvom vody ako bolo množstvo šošovice. Privedieme do varu a potom na miernom ohni varíme cca. 25 minút, pod pokrievkou. Odstavíme z ohňa a necháme približne 15 minút dôjsť. Podľa potreby ešte dochutíme. Mám rada trošku pikantnejšie, tak som pridala karí korenie.
  4. Na panvici si pripravíme volské oko a podávame. HoTovo, dobrú chuť:-) Kedže mám doma ghí, použila som ho, dodalo jedlu osobitú chuť a vôňu, ale kľudne použite olej alebo iné...:-)