Volské oko so zelenou šošovicou
Autor receptu: daniella9
Strukoviny, strukoviny, strukoviny....:-)
1 porcia |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na drobno a jemne osmahneme, pridáme cesnak pokrájaný na plátky, a čierne mleté korenie, chvíľku restujeme.
- Sošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca a chvíľu restujeme a stále miešame.
- Zalejeme 3x násobným množstvom vody ako bolo množstvo šošovice. Privedieme do varu a potom na miernom ohni varíme cca. 25 minút, pod pokrievkou. Odstavíme z ohňa a necháme približne 15 minút dôjsť. Podľa potreby ešte dochutíme. Mám rada trošku pikantnejšie, tak som pridala karí korenie.
- Na panvici si pripravíme volské oko a podávame.
HoTovo,
dobrú chuť:-)
Kedže mám doma ghí, použila som ho, dodalo jedlu osobitú chuť a vôňu, ale kľudne použite olej alebo iné...:-)