Višňovo-tvarohová torta (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Tato torta bola osobne pre mna dokonalou harmoniou chuti. Skvely cokoladovy korpus
doladeny kyselkavou chutou visnovej zelatiny zavrsila jemna tvarohovo-slahackova
hmota s mandlovou prichutou. Tie coko hoblinky uz boli iba bodku na i:). Zaujimavy
vzhlad, skvela chut. Co k tomu este dodat? Jednoducho: mnaaaaaaaam:)
12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
-
Ako prve si pripravime tortovu formu a misku. Miska musi byt s mensim priemerom ako je tortova forma a nesmie byt vyssia ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vylozime papierom na pecenie.
- 4KL zelatiny zalejeme so 100 ml stavy z kompotu a nechame napucat cca 10 minut. Visne odkostkujeme a naplnime do misky spolu aj so stavou ( pouzijeme ako mierku).
- Ked mame dostatok visni, prelejeme do hrnca a pridame napucanu zelatinu a za staleho miesania zahrejeme zmes a rozpustime zelatinu. Nevarime!!!!!!. Misku umyjeme a vylozime potravinarskou foliou. Ked je uz visnovo-zelatinova zmles ochladena, (ale este netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dame do chladnicky stuhnut. Ja som dala do mraznicky asi na hodinu a potom este asi hodinu do chladnicky a pekne stuhla.
- Na korpus si roztopime cokoladu nad parou a odstavime bokom. Maslo s cukom vymiesame dopenista. Po jednom pridame vajcia a dobre preslahame.
- Pridame preosiatu muku, premiesame a nakoniec roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit.
- nakoniec pridame roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy s priemerom 24 cm.
- Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit. Korpus je tenky, tvori iba podlozku pod tvarohovo-zelatinovou masou.
- Ked je korpus vychladnuty, odstranime z neho papier na pecenie. Preklopime stuhnutu visnovu zmes na korpus. Odstranime potravinarsku foliu z visnovej zmesi. Pripneme spat okraj tortovej formy.
- Tvarohovo-slahackovu zmes si pripravime nasledovne: 4 KL praskovej zelatiny zalejeme 100ml vody. a staleho miesania zahrejeme, kym sa zelatina rozpusti, ale nevarime!!!!!! Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom, pridame mandlovu aromu. Slahackovu smotanu vyslahame s 2 PL praskoveho cukru. Do zelatiny dame 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiesame. Potom tuto rozmiesanu zmes pridame do zbytku tvarohovej zmesi a dobre mixerom preslahame. Nakoniec vmiesame vyslahanu slahacku.
- Tortovu formu vyplnime tvarohovo-slahackovou zmesou. Zarovname a odlozime do chladnicky na par hodin, kym stuhne. Najlepsie na celu noc.
- Pred podavanim vrch dozdobime cokohoblinkami, alebo podla vlastneho uvazenia. No a potom sa uz len oddavame nadhernemu chutovemu zazitku, ktory nam poskytne tato uzasna torticka:).
- Dobru chut!
- Namiesto višňového kompótu možno použiť čerstvé višne 400 g a dodať k tomu cukor podla chuti.