Višňové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Veľmi chutné a lahodné rezy s mascarpone. Jednoduché na prípravu. Určite Vám ulahodia.
40 porcií |
60 minút príprava |
12-15 minút na 200 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme práškový cukor, vyšľaháme, pridáme žltky a zašľaháme.
- Múku, kakao a kypriaci prášok si zmiešame
- a pridáme k vyšľahaným vajičkam. Metličkou zľahka a dobre premiešame.
- Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 200 °C 12-15 min.
- Višňový kompót scedíme, vykôstkujeme.
- Do šťavy pridáme ešte 2,5 dl vody, vykôstkované višne, vanilkový cukor a Zlatý klas. Ak sú višne kyslé, môžeme dochutiť cukrom. Uvaríme. Trochu nechame vychladnúť, pokiaľ urobíme šľahačku.
- Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom.
- Do šľahačky pridáme mascarpone a spolu zašľaháme.
- Z upečenej piškóty odoberieme papier, pokvapkame griotkou alebo rumom podľa chuti (nemusí byť), potrieme lekvárom .Ja som použila višňový, no môže byť aj nejaký pikantnejší.
- Potom piškotu rozrežeme pozdlž na 4 časti.
- Okolo každého rezu ozdobnou špičkou nastriekame šľahačkový krém z obidvoch strán.
- Medzi tým nám trocha prechladne plnka z višní a lyžicou ju uložíme medzi šľahačkový krém. Necháme stuhnúť.