Višňová láska ako torta (fotorecept)
Autor receptu: valina
pre veľký úspech mojej viškovej lásky Vám posielam aj náhradu ako tortu
16 porcií |
90 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme v tortovej forme
- 7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ
neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
- Vyšľahame šľahačku, do ktorej pridáme vanilku a stužovač. Potom jemne vmiešame mascarpóne.
- Cesto vyberieme rozkrájame, pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom.
Aj vnutro plnku robíme od stredu, začneme bieloou plnkou, potom višňovou, tak aby na kraj nám vyšla biela plnka, ktorá bude robená, až keď prekrájaný diel zakryjeme, aby plnka vyčnievala.