Višňová láska ako torta (fotorecept)

Autor receptu: valina

pre veľký úspech mojej viškovej lásky Vám posielam aj náhradu ako tortu

16
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme v tortovej forme
  2. 7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
  3. Vyšľahame šľahačku, do ktorej pridáme vanilku a stužovač. Potom jemne vmiešame mascarpóne.
  4. Cesto vyberieme rozkrájame, pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Aj vnutro plnku robíme od stredu, začneme bieloou plnkou, potom višňovou, tak aby na kraj nám vyšla biela plnka, ktorá bude robená, až keď prekrájaný diel zakryjeme, aby plnka vyčnievala.