Vietnamsky mangovy salat - Goi Xoai

Autor receptu: 2010

Co s zelenym nezrelym mangom ? v azii z nich robia vyborne salaty.Tu prikladam Vietnamsku verziu Goi Xoai tohto jednoducheho salatu.

15 minut minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zelene mago umyjeme a skrabkou na zemiaky zbavime supky. Tradicne sa mango nasekalo na jullien ostrym nozom , ty co nevieme ,mozeme pokracovat dalej so zkrabkou a potom nakrajame pasiky na jullien alebo mame specialnu jullien skrabku ako som pouzil ja, alebo zoberieme V krajac - mandolinu a opatrne nastruhame s nou.
  2. V miske zmiesame nakrajane mango a posekane bylinky,chilli a na stvrtky nakrajane cherry paradajky.Pridame krevety podla chute, ja som pouzil predvarene krevety z obchodu . Ked nechceme salat hned konzumovat ,ale len cast salatu tak nepridame dressing a chrumkavu cast ingredienci burske oriesky alebo kesu a oprazenu cibulku ( dakdo pridava aj oprazeny cesnak ).
  3. Pripravime si dressing Nouc mam cham : do male kastrolka dame tak cca 100 ml vody pridame rybaciu omacku a ryzovy ocot par lyzic cukru a dame zohriat -nevarit . Dame schladit a pridame posekany cesnak a na drobno posekanu chilli.