Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept)
Autor receptu: fedee
Recept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových rezov som napiekla kým som našla svojho favorita a to je on môjho srdca šampión sladký zákusok ktorý nesie meno mojej obľúbenej opery .
60 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- V miske si zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta vznikne nám tuhšie cesto ktoré necháme v chlade odležať asi 1 hodinu .Po hodine cesto vyvaľkáme a vystelieme nim plech ktorý nie je potrebne vymazať tukom keďže cesto samo o sebe je dosť tučné a necháme ho v rúre predpiecť zhruba na 8 minut 170stupnov.
- Pristúpime k príprave plnky c.1 Zmiešame si v miske vajcia s cukrom a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia .Ja som si ich najprv vyslahala v mixéry a tak dala nad paru.
- Keď je pena dostatočné hustá prisypeme orechy ,hrozienka a ostatne kandizovane ovocie podľa chuti a vylejeme na predpečené cesto.
- Vložíme do rúry a necháme piecť do ružová zhruba 30 minút pri 170 stupňoch .Medzi tým si pripravíme 2 plnku ktorá pozostáva zo spojenia vajec kakaa spolu s práškovým cukrom a dáme opäť variť nad paru .
- Vychladnutú zmes zmiešame s maslom alebo palmarinom a natrieme na vychladnutý koláč .
Na zaver koláč polejeme čokoládou polevou.
- vysledny efekt stoji za to