Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept)

Autor receptu: fedee

Recept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových rezov som napiekla kým som našla svojho favorita a to je on môjho srdca šampión sladký zákusok ktorý nesie meno mojej obľúbenej opery .

60 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta vznikne nám tuhšie cesto ktoré necháme v chlade odležať asi 1 hodinu .Po hodine cesto vyvaľkáme a vystelieme nim plech ktorý nie je potrebne vymazať tukom keďže cesto samo o sebe je dosť tučné a necháme ho v rúre predpiecť zhruba na 8 minut 170stupnov.
  2. Pristúpime k príprave plnky c.1 Zmiešame si v miske vajcia s cukrom a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia .Ja som si ich najprv vyslahala v mixéry a tak dala nad paru.
  3. Keď je pena dostatočné hustá prisypeme orechy ,hrozienka a ostatne kandizovane ovocie podľa chuti a vylejeme na predpečené cesto.
  4. Vložíme do rúry a necháme piecť do ružová zhruba 30 minút pri 170 stupňoch .Medzi tým si pripravíme 2 plnku ktorá pozostáva zo spojenia vajec kakaa spolu s práškovým cukrom a dáme opäť variť nad paru .
  5. Vychladnutú zmes zmiešame s maslom alebo palmarinom a natrieme na vychladnutý koláč . Na zaver koláč polejeme čokoládou polevou.
  6. vysledny efekt stoji za to