Vianočná hríbová polievka (Fraštacká)
Autor receptu: frona
táto polievka patrí v našej rodine k najobľúbenejším. Niekedy sme ju varili iba na vianoce a to preto, lebo tam idú pravé dubáky a tých niekedy nebolo dostatok. Teraz ju varievam častejšie, hlavne na dcérine narodeniny a potom pri sviatočných príležitostiach. Pôvodne sa 3 hlavné suroviny varili každá v samostatnom hrnci, ale ja som si to vylepšila a robím to iba v jednom
7-8 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené huby namočíme na 5 minút do vody.
- Dáme variť vodu, krúpy, bobkový list, huby, soľ, korenie.
- Asi po 1/4 hodine pridáme sušené slivky. Keď sú huby mäkké(asi po pol hodine) pridáme zátrepku z múky a šľahačky, rozriedime mliekom a podľa chuti prisladíme a prisolíme. Necháme prejsť varom a polievka je hotová.
- Najlepšia je, keď troška vychladne.(Pozor! Treba ju spraviť trochu redšiu, lebo po vychladnutí zhustne. Ako každá mliečna polievka)
Dobrú chuť!