Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Vežičky z lístkového cesta uviedla na Vareche prednedávnom @alzbetka2. Sľúbila som jej recept takýchto vežičiek s teplou omáčkou, takže sľub plním. Sú vhodné ako predjedlo alebo ľahká večera.
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5cm.Mne vyšli 12ks + 24 ks s rovnakým priemerom a v strede s otvorom. Ukladáme na seba:plné koliesko a 2 kolieska s otvorom. Aby sa zlepili potierame ich vaječným bielkom a vrchné žĺtkom. Môžeme posypať soľou alebo sezamom.
- Pečieme pri pri 180 stupňoch 20 min.
- To čo nám zvýši po vykrajovaní dáme tiež upiecť a máme chrumkanie ku telke.
- Na omáčku podusíme na oleji cibuľu a cesnak, pridáme na malé kocočky porezané kuracie mäso a o chvíľu aj šampióny. Osolíme, okoreníme, pridáme papriku, podlejeme vodou a dusíme asi 30 minút.
- Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, prilejeme mlieko a povaríme. Osolíme, okoreníme.Odstavíme z ohňa a vmiešame syr.
- Tento syrový bešamel pridáme k mäsu a omáčka je hotová.
- Ako prílohu som použila pečenú zeleninu: pokrájaný baklažán, cuketu, pór, cibuľu, cesnak, sladké zemiaky a paradajky premiešané so soľou, korením, olivovým olejom a bylinkami.Pečené 20 minút pri 180 st.
- Servírujeme vežičky naplnené mäsovo - šampiónovou omáčkou.
Ako prílohu môžeme použiť pečenú zeleninu.