Bezlepkový veľkonočný zajačik

Veľkonočný zajačik bez lepku

Autor receptu: novalim

Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa.* Dnes máme pre vás jednoduchý a rýchly recept, ako si na veľkonočné sviatky upiecť jedlú ozdôbku. Veľkonočný zajačik bez lepku pekne doplní vo vašom príbytku veľkonočnú atmosféru.

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovín je rozpočítané na malú formu, výsledný zajac bude mať približne 125 g, ak máte doma väčšiu formu, zväčšite množstvá všetkých surovín dvoj alebo trojnásobne.
  2. Vajce s kryštálovým cukrom vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Do tejto zmesi preosejeme múku Promix PK špeciál spolu s kakaom a pomocou gumenej varechy zapracujeme múku do vaječnej peny. Snažíme sa pracovať opatrne, aby sme cesto nepremiešali. Napokon pridáme vodu a vmiešame ju do cesta.
  3. Formu na veľkonočného zajačika vytrieme maslom a vysypeme bezlepkovou múkou. Nalejeme do nej pripravené bezlepkové kakaové cesto. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (väčšieho zajačika pečieme asi 30-35 minút).
  4. Po dopečení necháme zajačika vychladnúť, posypeme ho práškovým cukrom a ozdobíme napr. mašličkou.