Veľkonočný plnený veniec (fotorecept)
Autor receptu: mojack
...tento rok som sa rozhodla, že zmena sa bude týkať aj tradičného koláča.
Môj veniec http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocny-plneny-veniec/15356-
recept.html sa upravil..
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na cesto vymieša pekárnička a zatiaľ si prichystám mak a orechy. Množstvo nepíšem pretože som ho nevážila. Približne aj s cukrom každé 200ml. Plnku nerobím.
- Cesto rozvaľkám na obdlžnik, 2/3 cesta natriem lekvárom a rozdelím mak a orechy Na poslednú tretinu už iba škoricový cukor. Pokvapkám rozpusteným maslom
- stočím / začala som orechami..mak a škorica / . Preložila na vymastený plech
- a takto som ho narezala.
- Tu prichádza moja zmena...povytáčala som jednotlivé narezané kúsky-roládky .
Prvá a druhá ostala na mieste len sa vytočili jedným smerom.Tretia "preskočila do stredu a pri dopade sa vytočila opačným smerom ako jej kolegyne." :-)))
To všetko opakovali aj ostatné narezané kúsky.
- Takto sa pekne "vytrčali" rezom hore. Potrela som ich vajíčkom a nechala odpočinúť- ved som s nimi cvičila :-)))
Oddychnuté mali chuť chytiť trochu bronzu tak sa vypekali 30-35 minút .
- A na stôl putovali opálené rovno ako od mora.
- Nakrájala som ich a veľmi chutili hlavne po dnešnej asi poslednej lyžovačke.
Určite počas Veľkej noci ked bude "Veľkonočný plnený veniec" na stole budeme spominať na krásnu slnečnú lyžovačku.