Veľkonočný plnený veniec (fotorecept)

Autor receptu: mojack

...tento rok som sa rozhodla, že zmena sa bude týkať aj tradičného koláča. Môj veniec http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocny-plneny-veniec/15356- recept.html sa upravil..

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na cesto vymieša pekárnička a zatiaľ si prichystám mak a orechy. Množstvo nepíšem pretože som ho nevážila. Približne aj s cukrom každé 200ml. Plnku nerobím.
  2. Cesto rozvaľkám na obdlžnik, 2/3 cesta natriem lekvárom a rozdelím mak a orechy Na poslednú tretinu už iba škoricový cukor. Pokvapkám rozpusteným maslom
  3. stočím / začala som orechami..mak a škorica / . Preložila na vymastený plech
  4. a takto som ho narezala.
  5. Tu prichádza moja zmena...povytáčala som jednotlivé narezané kúsky-roládky . Prvá a druhá ostala na mieste len sa vytočili jedným smerom.Tretia "preskočila do stredu a pri dopade sa vytočila opačným smerom ako jej kolegyne." :-))) To všetko opakovali aj ostatné narezané kúsky.
  6. Takto sa pekne "vytrčali" rezom hore. Potrela som ich vajíčkom a nechala odpočinúť- ved som s nimi cvičila :-))) Oddychnuté mali chuť chytiť trochu bronzu tak sa vypekali 30-35 minút .
  7. A na stôl putovali opálené rovno ako od mora.
  8. Nakrájala som ich a veľmi chutili hlavne po dnešnej asi poslednej lyžovačke. Určite počas Veľkej noci ked bude "Veľkonočný plnený veniec" na stole budeme spominať na krásnu slnečnú lyžovačku.