Veľkonočný chren
Autor receptu: spisovatel5
Stredne veľký chren očistíme a postrúhame na strúhadle s malými dierkami. Chren
môžeme aj pomlieť na mäsovom mlynčeku. Do mletého chrenu dáme kyslú lahôdkovú
smotanu. Zmes chrenu a smotany trochu osolíme a dáme aj trochu cukru a octu.
Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať k veľkonočnému jedlu. Prajem dobrú chuť.
Tento recept mám od svojej mamy.
Postup
- Stredne veľký chren očistíme a postrúhame na strúhadle s maličkými dierkami, alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- Do postrúhaného, alebo pomletého chrenu vlejeme lahôdkovú kyslú smotanu. Trošku osolíme, pridáme cukor a ocot. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať k veľkonočným jedlám.