Veľkonočný chren

Autor receptu: spisovatel5

Stredne veľký chren očistíme a postrúhame na strúhadle s malými dierkami. Chren môžeme aj pomlieť na mäsovom mlynčeku. Do mletého chrenu dáme kyslú lahôdkovú smotanu. Zmes chrenu a smotany trochu osolíme a dáme aj trochu cukru a octu. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať k veľkonočnému jedlu. Prajem dobrú chuť. Tento recept mám od svojej mamy.

15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Stredne veľký chren očistíme a postrúhame na strúhadle s maličkými dierkami, alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  2. Do postrúhaného, alebo pomletého chrenu vlejeme lahôdkovú kyslú smotanu. Trošku osolíme, pridáme cukor a ocot. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať k veľkonočným jedlám.