Obložená misa

Veľkonočné pohostenie

Autor receptu: kitchenguru

Obložená misa z uvarených a nakúpených dobrôt.

Postup

  1. Mäso aj klobásku umyjeme a vložíme do hrnca s vodou a pridáme bobkový list aj čierne korenie. Varíme kým nie je mäso mäkké a potom vodu zlejeme. (Klobásku vyberieme skôr bude uvarená skôr ako údené mäso.)
  2. Repu umyjeme a v šupke dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme prikryté asi 1,5 hodiny. Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť a ošúpeme a nastrúhame najemno. Do nastrúhanej repy pridáme soľ a cukor a naložíme do zaváraninových pohárov. Odložíme aspoň na 1 deň do chladničky. Takáto repa je vhodná na rýchlu spotrebu do pár dní.
  3. Uvarené mäso aj klobásku nakrájame a ostatné kúpené suroviny postupne nakrájané poukladáme na obložený tanier a šalátové listy uložíme na misu prvé. Dobrú chuť