Vegánske tortilly s tofu a sójou
Autor receptu: deruth
Jednoduchá kombinácia toho, čo dá chladnička. Všetky suroviny uvedené v recepte sa
dajú obmieňať podľa toho, na čo máme chuť či ingrediencie.
Naposledy som ich pripravila aj s čerstvým šalátom na posedenie s priateľmi z viacerých
krajín a všetkým veľmi chutilo a to nikto z nich nie je ani len vegetarián. :) Veľmi potešilo.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sóju necháme vychladiť(ja ju na urýchlenie zlejem z horúcej vody a ten istý hrniec napustím studenou vodou), vyžmýkame a pokrájame na pásiky.
Okoreníme a orestujeme dozlatista na minimálnom množstve oleja, ja už ďalší olej po zelenine a tofu nedolievam.
- Sóju uvaríme v osolenej vode podľa návodu. A kým sa nám varí, môžme vykonať nasledovné:
- Necháme rozpáliť olej na panvici a na veľkom ohni orestujeme mrazenú zeleninu.
- Tofu, ja som použila údené, ale nabudúce by som zvolila neudené, dva plátky pokrájame na pol-centimetrové pásiky a orestujeme na panvici buď spolu alebo oddelene po zelenine. Pred restovaním posolíme, okoreníme.
- Sóju necháme vychladiť(ja ju na urýchlenie zlejem z horúcej vody a ten istý hrniec napustím studenou vodou), vyžmýkame a pokrájame na pásiky.
Okoreníme a orestujeme dozlatista na minimálnom množstve oleja, ja už ďalší olej po zelenine a tofu nedolievam.
- Panvicu odstavme z ohňa a necháme na nej postupne prehriať tortilly.
- Potrieme kečupom.
- Prerozdelíme orestovanú zeleninu, sójou a tofu. Pridáme klíčky.
- Zvinieme...
- ... a podávame.
Dobrú chuť.