Ryžová kaša
Vegánska jablková mliečna ryža
Autor receptu: dorenika
Mliečna ryža s vločkami ochutená
škoricovými jablkami. Perfektné raňajky.*
Recept je na 10 porcií, ktoré sa dajú
zamraziť.
10 porcií |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vsetky suroviny na mliecnu ryzu dame do vacsieho hrnca, privedieme do varu a potom varime prikryte na nizkej teplote 25-30 minut. Obcas premiesame.
- Pokrajame jablka na male kusky, ja ich nesupem, pretoze sa mi nechce a podla mna v tom nie rozdiel, urobte ako myslite, ze je najlepsie.
V strednom hrnci roztopime maslo so skoricou. Vmiesame jablka, cukor a 4 polievkove lyzice vody. Prikryjeme a varime na miernej teplote 7-8 minut. V malej miske zmiesame kukuricnu muku a 3 lyzice vody. Pridame k jablkam a varime 1-2 minuty.
- Ked je ryza dovarena, vmiesame jablka a je hotovo.
Ja nepridavam cukor do ryze vobec, pretoze ju davam nasmu malemu. Ja si pridam med do mojej. Ale ak si robite pre seba, 1/3 hrnceka je tak akurat.