Varené paprikové kolienko (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup prípravy je jednoduchý.
200 minút príprava |
180 minút na 80 °C |
Postup
- Kolienko položíme na pracovnú dosku plochou stranou.Špicou noža prípadne prstami nahmatáme kosť.Nôž povedieme rovným rezom popri kosti smerom nadol.Robme to na viackrát aby sme veľmi nedorezali mäso.
- Nebudete mať s tým väčší problém keďže špiková kosť je docela rovná.
- Ďalej si kolienko otočíme z hrubšou stranou kosti k sebe.Ako vidíte na ľavej strane sa nám pekne rysuje sval ktorý budeme odkosťovať.Kožu na kolienku narežeme aby sme sa ľahšie dostali k svalovine.
- Pokračujeme odkosťovaním mäsa ako to vidíte na obrázku č.4.
- Mäso si samozrejme musíme zakaždým pridržiavať prstami a pri odkosťovaní ho jemne odťahujeme od kosti.Ako máte možnosť vidieť pekne sa nám odlúpne od kosti.
- Ďalej pokračujeme odrezaním kosti ktorá sa volá tuším ihlica.Malo by to fungovať jedným rezom.
- Špikovú kosť som odrezal od ihlice.
- Narežeme si kraj ihlice.
- Ďalej kosť vylúpneme z mäsa.Keby sa vám nedarilo tak ju jednoducho,len vyrežte.
- Odkosťovanie dokončíme odstránením šliach,drobných kostičiek a nežiadúcich franforcov.
- Ja som si vykostené kolienko stočil do potravinárskej fólie
- Spravíme si takúto akože salónku a varíme respektíve ju obárame pri cca.80 C cez 180 min.
- Po čase nám mäso vypláva na povrch vody a tak ho musíme niečim zaťažiť.Na spodok hrnca som dal pre istotu parák na knedle aby sa mi fólia nebodaj nepripálila.
- Mäso po uvarení rozrežeme na dve časti.Následne ho posypeme červenou mletou paprikou.
Dochutíme čiernym korením,cesnakom a soľou.
- Uvaríme si zemiaky v šupke.
- Ďalej usmažíme cibuľu a potom k nej pridáme posekanú petržlenovú vňať a krátko ju posmažíme.
- Nakoniec k tejto petržlenovej zmesy primiešame zemiaky.