Varené paprikové kolienko (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup prípravy je jednoduchý.

200 minút
príprava
180 minút
na 80 °C

Postup

  1. Kolienko položíme na pracovnú dosku plochou stranou.Špicou noža prípadne prstami nahmatáme kosť.Nôž povedieme rovným rezom popri kosti smerom nadol.Robme to na viackrát aby sme veľmi nedorezali mäso.
  2. Nebudete mať s tým väčší problém keďže špiková kosť je docela rovná.
  3. Ďalej si kolienko otočíme z hrubšou stranou kosti k sebe.Ako vidíte na ľavej strane sa nám pekne rysuje sval ktorý budeme odkosťovať.Kožu na kolienku narežeme aby sme sa ľahšie dostali k svalovine.
  4. Pokračujeme odkosťovaním mäsa ako to vidíte na obrázku č.4.
  5. Mäso si samozrejme musíme zakaždým pridržiavať prstami a pri odkosťovaní ho jemne odťahujeme od kosti.Ako máte možnosť vidieť pekne sa nám odlúpne od kosti.
  6. Ďalej pokračujeme odrezaním kosti ktorá sa volá tuším ihlica.Malo by to fungovať jedným rezom.
  7. Špikovú kosť som odrezal od ihlice.
  8. Narežeme si kraj ihlice.
  9. Ďalej kosť vylúpneme z mäsa.Keby sa vám nedarilo tak ju jednoducho,len vyrežte.
  10. Odkosťovanie dokončíme odstránením šliach,drobných kostičiek a nežiadúcich franforcov.
  11. Ja som si vykostené kolienko stočil do potravinárskej fólie
  12. Spravíme si takúto akože salónku a varíme respektíve ju obárame pri cca.80 C cez 180 min.
  13. Po čase nám mäso vypláva na povrch vody a tak ho musíme niečim zaťažiť.Na spodok hrnca som dal pre istotu parák na knedle aby sa mi fólia nebodaj nepripálila.
  14. Mäso po uvarení rozrežeme na dve časti.Následne ho posypeme červenou mletou paprikou. Dochutíme čiernym korením,cesnakom a soľou.
  15. Uvaríme si zemiaky v šupke.
  16. Ďalej usmažíme cibuľu a potom k nej pridáme posekanú petržlenovú vňať a krátko ju posmažíme.
  17. Nakoniec k tejto petržlenovej zmesy primiešame zemiaky.