Vanilkovo rebarborový koláč

Autor receptu: mstepo

Vanilkový puding & kyselkavá rebarbora bolo spojenie, ktoré ma napadlo pre novú variáciu známeho Apple pie. Skúste ho aj vy. Nestihol som fotiť tak rýchlo sa zjedol :D

6
porcií
80 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade pol hodiny postáť. Keď sa nám odleží na pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu. Kruh môžeme vypracovať aj rukami. Do predom vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom cca 20 cm uložíme cesto. Z cesta si vyformujeme vyvýšený okraj, aby nám nevytiekol puding.
  2. Náplň: V hrnci zohrejeme cukor pridáme 3/4 l mlieka a dreň vanilkového lusku. Tesne pred varom pridáme ostatok mlieka s rozmiešaným pudingovým práškom a uvaríme hustý puding. Na cesto poukladáme očistenú a nakrájanú rebarboru (po celom povrchu) a zalejeme ju pudigom. Ak nemáme poruke rebarboru môžeme použiť akékoľvek kyslé ovocie - marhule, maliny ....
  3. Koláč pečieme pri 200 °C , 30 až 40 minút. Po upečení koláč necháme ochládnuť a podávame so šľahačkou. Prajem dobrú chuť.