Bezlepkové tortičky
Valentínske bezlepkové tortičky s tiramisu krémom
Autor receptu: novalim
Sviatok svätého Valentína je za dverami a vy isto premýšľate, aký darček kúpiť pre svojich blízkych. Čo takto namiesto
nákupov pripraviť milé pohostenie v podobe valentínskych minitortičiek?* Korpus, pripravený z nášho bezgluténového chladeného
medového cesta,
sme jemne namočili v káve, vyplnili lahodným krémom tiramisu a poliali čokoládou. Dozdobené lístkami mäty a čerstvými
malinami vyzerali slávnostne a chutili naozaj skvelo. Upečiete si ich aj vy?
4-6 porcie |
45 (+ chladenie) minút príprava |
12-15 minút na 160 °C |
Postup
- Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujeme srdiečka rovnakej veľkosti a ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.
- Medzitým si pripravíme tiramisu krém. Do ohňovzdornej misy vložíme žĺtky s cukrom a nad parou metličkou šľaháme do zhustnutia. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom jemne zašľaháme do žĺtkovej zmesi mascarpone. Krém uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
- Na upečené a vychladnuté medové srdiečka cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame krém. Na prvú vrstvu krému položíme druhé srdiečko a postup zopakujeme. Povrch tretieho srdiečka pofŕkame roztopenou čokoládou. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty alebo bazalky.