Vajíčkový bulgur (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Jednoduché a rýchle :-) Postup- Pripravime si bulgur, ja som dala takyto poriadne hruby 3,5 dl. No a ako prilohu som uz dopredu urobila klasicky uhorkový šalat :-) Predsa je lepsí, ked nejaky cas postoji :-)
- Priprava je strasne jednoducha a postup pripravy bulguru vždy ten isty :-)
Na troche oleja si chviločku osmahneme bulgur. Zalejeme ho 7 dl vody, osolime 1 KL soli a premiesame. Napokon dame na vrch kusky masla a zakryjeme pokrievkou. Varime na strednom ohni cca 12-15 minut. Medzitym mozme obcas zatriast panvicou :-) kedze miesat sa nesmie :-)
- Celkom presny cas sa udat neda,niekedy je to 12,15 a niekedy 10 minut :-) zalezi od velkosti bulguru. Namiesto casu zvyknem pozerat na vodu v panvici. Ked uz bulgur popil 3/4 vody, tak ho zakryjem spät a odstavim nabok. Takto zakryty nechame cca 15 minut bokom, aby vsiakol este zvysnu vodu.
- Ked mame uz bulgur hotovy, si upecieme vajicka. Ja som dala 6 vajec, ale to si kazdy moze dat aj podla chuti. Rozslahala som ich a jemne na oleji upiekla, tak aby neboli ani prilis tuhe, ani tekute :-) Ale to uz kazdy podla svojej chuti. Napokon bulgur premiesame s vajickami a môžme podavat.
- Jedlo na velmi jednoduchý a rýchly sposob. Podavala som ho s klasickým uhorkovým šalátom :-)
|