Vajíčkový bulgur (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché a rýchle :-)

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si bulgur, ja som dala takyto poriadne hruby 3,5 dl. No a ako prilohu som uz dopredu urobila klasicky uhorkový šalat :-) Predsa je lepsí, ked nejaky cas postoji :-)
  2. Priprava je strasne jednoducha a postup pripravy bulguru vždy ten isty :-) Na troche oleja si chviločku osmahneme bulgur. Zalejeme ho 7 dl vody, osolime 1 KL soli a premiesame. Napokon dame na vrch kusky masla a zakryjeme pokrievkou. Varime na strednom ohni cca 12-15 minut. Medzitym mozme obcas zatriast panvicou :-) kedze miesat sa nesmie :-)
  3. Celkom presny cas sa udat neda,niekedy je to 12,15 a niekedy 10 minut :-) zalezi od velkosti bulguru. Namiesto casu zvyknem pozerat na vodu v panvici. Ked uz bulgur popil 3/4 vody, tak ho zakryjem spät a odstavim nabok. Takto zakryty nechame cca 15 minut bokom, aby vsiakol este zvysnu vodu.
  4. Ked mame uz bulgur hotovy, si upecieme vajicka. Ja som dala 6 vajec, ale to si kazdy moze dat aj podla chuti. Rozslahala som ich a jemne na oleji upiekla, tak aby neboli ani prilis tuhe, ani tekute :-) Ale to uz kazdy podla svojej chuti. Napokon bulgur premiesame s vajickami a môžme podavat.
  5. Jedlo na velmi jednoduchý a rýchly sposob. Podavala som ho s klasickým uhorkovým šalátom :-)