Úžasný perník
Autor receptu: petra8000
V našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a nie
také suché ako poniektoré perníky. Tento recept mám od svojej dobrej kolegyni :)
Bohužiaľ fotku nemám ale ak zase napečiem pridám :P
20-25 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- 150g kryštalového cukru si dáte do hrnca a budete miešať kým sa cukor neskaramelizuje . Ak už budete mať karamelovú vodu (musí byť krásna číra bez hrúdok) tak vlejete 2 dcl vody. NESMIETE MIEŠAŤ!!! Najprv sa Vám urobia hrudky atď no počkáte a krásne sa Vám zase urobí číra voda.
Potom necháte vychladnúť.
- Odvážite si 4 vajcia. Koľko merali spolu vajcia toľko dáte kryštálový cukor a taktiež hladkej múky.
NAPR: (4 vajíčka mi vážia 220 g tak toľko si odvážim 220 g hladkej múky a 220 g kryštálového cukru)
- Cukor so žĺtkami miešame a postupne pridávame vychladenú karamelizovanú vodu.
- Ďalej do masy pridáme hladkú múku, kypriaci prášok do perníkov a 1,5 dcl oleja.
A miešame.
- Z bielok si spravíme tuhý sneh, ktorý potom pomaly vmiešame do masy.
- Vylejeme na vymastený plech a pečieme v pred prehriatej rúre.