Uhorkovo-ananásový šalát (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Možno pre niekoho exotický, každopádne jednoduchý a osviežujúci šalát. Výborne sa hodí najmä k mäsu (pečené, grilované) a to nielen pre jeho chuť. Ananás v ňom pomáha nášmu telu mäso ľahšie stráviť (to je už asi všeobecne známe).

1
porcia
10-15 minút
príprava

Postup

  1. Množstvo surovín uvádzam len orientačne, šalát robím od oka. Uhorku buď riadne vydrhnem (ak chcem ponechať šupku), alebo ošúpem. Nakrájam ju na 5-6 cm dlhé pásiky, vnútornú časť s jadierkami do šalátu nepoužívam (zjem).
  2. Z očisteného ananásu odkrojím 1 plátok, cca 2 cm hrubý, nakrájam ho na menšie kúsky.
  3. Cibuľu očistím, nakrájam na tenké plátky. Uhorku, ananás a cibuľu vložím do misky, premiešam, osolím a nechám postáť, kým mierne zmäknú a pustia šťavu (nevylievam).
  4. Medzitým si v rajničke zmiešam vodu s cukrom a na sporáku prihrejem, kým sa cukor rozpustí. Vychladnutý nálev pridám k šalátu, premiešam, dochutím citrónovou šťavou a čili.
  5. Šalát sa môže hneď podávať, ale ja ho zvyčajne nechám ešte odstáť. Citrónovú šťavu je možné nahradiť limetkovou, dá zase inú chuť.