Údená roláda
Autor receptu: tiginko
Skúste dať farebnejší výzor údenému mäsu, potešia sa nielen chuťové poháriky, ale aj oči
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Z piatich vajíčok urobíme praženicu na cibuli a dáme vychladnúť. Odporúčam nesoliť, môžeme okoreniť čiernym korením. Údené mäso zomelieme, zmiešame s vajíčkami a škrobovou múčkou. Masu rozprestrieme na pomastený alobal, odporúčam použiť hrubší, určený na grilovanie, alebo obyčajný minimálne v dvoch vrstvách. Natrieme vychladnutú praženicu, posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom a rozložíme na hrubšie pásiky nakrájanú mäsitú červenú papriku.
- Pomocou alobalu zrolujeme a povrch vyrovnáme a upravíme.
- Dobre zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov na 1 hodinu. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vyberieme a krájame až po uležaní a stuhnutí v chlade.