Tvarohový krémovník

Autor receptu: marienka44

Recept bol uverejnený aj v časpise Život. Ja som spravila nejaké malé úpravy.

25
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z prísad uvedených v rozpise vypracujeme cesto a roztlačíme ho na celú plochu vymasteného a múkou vysypaného plechu o veľkosti asi 24 x40 cm.
  2. V mixéri dôkladne rozšľaháme ingrediencie určené na plnku. Hmotu potom vylejeme na surové cesto uložené na plechu. Pečieme v stredne horúcej rúre asi 30 minút. Čas záleží od rúry ap.
  3. 5 bielkov vyšľaháme s trochou soli alebo citrónovej šťavy na sneh, pridáme 5 lyžíc cukru a došľaháme na tuhý sneh.Navrstvíme ho na nie celkom dopečený koláč.Potom ho pečieme ešte asi 10 minút, kým sa sneh trochu nesfarbí. Je dobré pred pečením so snehom posypat jemne ešte povrch práškovým cukrom cez sitko. -Po vychladnutí zákusok rozrežeme mokrým nožom.