Tvarohový koláč
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
45 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Vypracujeme obľúbené krehké cesto a vyvaľkáme ho na spodok a okraje veľkej tortovej formy alebo plechu. Popicháme vidličkou a upečieme. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvetinky a necháme upiecť zvlášť.
- Plnka: Mlieko so šľahačkou prevaríme. Žĺtky, mlieko a maizenu zmiešame, vlejeme
do vriacej šľahačkovej zmesi a necháme zovrieť. Odstavíme a vmiešame tvaroh.
- Vyšľaháme bielky s cukrom a hotový sneh vmiešame do tvarohovej zmesi. Plnku vylejeme na korpus z krehkého cesta a pečieme asi hodinu na 160 oC. Posypeme cukrom
a ozdobíme kvetinkami.
|