Tvarohový koláč

Autor receptu: redakcia

12
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vypracujeme obľúbené krehké cesto a vyvaľkáme ho na spodok a okraje veľkej tortovej formy alebo plechu. Popicháme vidličkou a upečieme. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvetinky a necháme upiecť zvlášť.
  2. Plnka: Mlieko so šľahačkou prevaríme. Žĺtky, mlieko a maizenu zmiešame, vlejeme do vriacej šľahačkovej zmesi a necháme zovrieť. Odstavíme a vmiešame tvaroh.
  3. Vyšľaháme bielky s cukrom a hotový sneh vmiešame do tvarohovej zmesi. Plnku vylejeme na korpus z krehkého cesta a pečieme asi hodinu na 160 oC. Posypeme cukrom a ozdobíme kvetinkami.