Tvarohovo-jahodový rez s kávou
Autor receptu: ailuj82
Môj ďalší z vydarených pokusov :)
40 minút príprava |
7 minút na 175 °C |
Postup
- CESTO: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, olej, vodu a sneh s bielkov.
- Polovicu cesta rozotrieme na plech /25x35cm/ vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre 7-10 min. Tak isto upečieme aj druhú polovicu cesta.
- PLNKA 1: Práškovú šľahačku vyšľaháme so studeným mliekom, prišľaháme smotanu, tvaroh /ja som použila Pilos z Lidla - vo vedierku/, vanilku a cukor podľa chuti.
- Plnka 2: Ja som použila mrazené jahody - dala som ich rozmraziť na sporák, pridala som trochu cukru. Jahody/aj so šťavou/ dáme do vyššej nádoby, pridáme asi za hrsť piškót a ponorným mixérom rozmixujeme. Piškóty pridávame podľa potreby - aby vznikla hustá kaša. Ochutnáme a prípadne osladíme alebo pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Z upečených piškót opatrne stiahneme papier, jednu položíme na tácku, polejeme kávou a natrieme asi polovicu tvarohovej plnky. Uložíme pár piškót a opatrne rozotrieme jahodovú plnku. Do cukrárenského vrecka preložíme tvarohovú plnku a nastriekame na jahodovú. Druhú piškótu tiež polejeme kávou a opatrne položíme na vrch.
- Hotový rez dáme stuhnúť do chladu aspoň na 2 hodiny.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom zmiešaným s kakaom.